Saturday, February 5, 2011

CERITERA DALAM KOMUTER

ASSALAMUALAIKUM....

aku penat gile...semalam aku b'jalan2 kat TIMES SQUARE bwk adik aku b'jalan..kan TS nganLOW YAT & SUNGEI WANG PLAZA dok 1 gugusan...nasib baek kaki ak yang melecet akibat pakai kasut baru time jogging pagi semalam ni x wat keje gyle b'jalan sampai PAVILION...hehehe...penat aku...shopping kat sane macam shopping2 complex 2 ade kaki jew na lari..heheh...papew pown have fun gak r smalam coz dpat b'jalan an..walaupon TS 2 da macam umah no 2 aku..leh kate tiap2 kali na dating or shopping mesti ke situ....2nd place yang pling best is uptown DANAU KOTA..heheh...t'baek...smlam naik keta...so aku x pk la sal na sesak2 kat tren station...but hari ni...hoh...MIDVALLEY penoh orang...da cam semut da ak tegok..aku nek tren...dan korang paham2 jew la ape yang jadi an...

LADIES COACH TURNS TO COUPLE COACH



KOMUTER kan ade LADIES COACH..tapi aku jadi pelik sbb da b'tukar jadi COUPLE COUCH..hoh...anoyying la...aku rase bahasa kat pintu 2 siap ade tulis "WANITA SAHAJA SEPANJANG MASA , LADIES ONLY AT ALL TIMES" siap ade gambor kowt kat situ..di tulis dalam 5 bahasa..adekah anda yang b'kapel ni adelah dari golongan2 orang x faham bahase atau mmg ikot pale otak sendri jew..ak assume as mental retarded je la.....hello..aku pown wat benda ikot sedap tapi xdew la ngacau bijik mate orang lain....yang laki pown apsal xleh b'pisah kejap...korang da beli tiket same2...smpai stesen kuar je la...jumpa la kat luar...susah kew...x kan????pastu kalo da dok dalam koc wanita 2 paham2 la...kite ni perempuan...x malu kew na BERLOVEY DOVEY depan kaum2 ibu and nenek2...owg da kawen pown malu na wat camtu depan orang taw...hoh.....sape stuju sile angkat tgn dan kaki anda..hehehhe

TAK BAGI DUDUK PADA ORANG YANG SEPATUTNYA DUDUK

dalam tren na ke midvalley pagi tadi aku dapat duduk..pastu tren da penuh and na jalan la...ade satu akak ni bawak anak kecik 2 orang and mak die...kire nenek la..nenek ni aku tengok pown taw kaki die da x kuat...disebabkan aku ade 1 tmpat duduk je aku terus tarik tangan nenek tadi duduk kat tempat aku...so akak tadi x pat duduk la kan...aku sian kat kakak 2....tapi orang yang dok kat sebelah nenek 2 x bangun pown...die dok wat muka saje je....aku pown cakap secare b'hemah untuk bagi akak 2 duduk...Korang taw x die jawab ape..hah ni die "MINTAK MAAFLAH SAYA JAUH LAGI NA JALAN NI..SAYA XLEH DIRI LAME2..XLARAT"....serius fuck gile...da la melayu,muda lagi lak 2..menipu towl cakap kaki sakit...aku selalu kena b'diri dalam tren time blik hostel...sambung lagi time nek bus pown kene diri gak..ok jew...ak tgk org2 tue ok jew...xdew pown ngeluh..padahal tulang dowang agy x kuat dari anak2 muda2...jangan la selfish..gyle teruk punyer perangai...

last2 ade myanmar kat sebelah minah yang bangun and bagi akak 2 duduk...hoh...korang tengok...kat cini pown korang mesti da paham an...orang asing pown leh paham sshnyer akak 2 macam mane..ade gak belas kasihan...orang melayu kite ape citer...setakat na senyum and ramah jew bila nampak pelancong asing...tapi bile kat kaum sendiri akal ilang da...xtaw gy mane..kat lutut kowt....ak mmg fuck gile orang macam 2...macam biaselah..aku cuma tujukan kepada yang golongan b'kenaan..yang x buat jangan terasa ok...aku memang t'kilan sangat...die tu PEREMPUAN , MELAYU & MUDA...tapi syg...pentingkan diri sendiri..hoh....kepade minah itu WAK LU!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hidup dalam malaysia ni kene saling m'hormati...x kira r tua ke muda..x kiralah ape bangsa pown..baru la menyahut seruan kerajaan...kate pown 1 MALAYSIA...

BEREBUT - REBUT NAIK TREN & TAK BAGI ORANG KELUAR DULU


ni lagi 1...aku x paham la orang2 malaysia ni..haish...aku rase 1 hari nanti KTMB kene wat pagar and letak polis bantuan kat tiap2 spot na masok tren la....agaknyer baru penumpang leh keluar masok ngn aman kowt..hahah...pas 2...yang na kuar pown..kalo da taw stesen berikutnya 2 na turon..xleh kew cepat2 siap2 kan diri 2 na keluar..jangan la da smpai stesen still duduk lagi...bila orang da masok ko lak kelam kabut na kuar..dan2 tu la na m'jerit "KASILAH ORANG KELUAR DULU"padahal sendiri dok lmbat2...orang2 seperti ini perlulah di sadung kakinyer bagi jatuh(2 ikot kapale otak aku yang macam nates ni..korang aku xtaw la)benda ni mmg jadi kat dalam tren petang tadi...ade passenger pijak kaki awek cute ni...pastu awek 2 yg cakap sory...tapi yang kene marah awek 2 jugak...cian an....menyumpah la awek 2 dalam tren....die dok sblah aku je..comel r die tgh mara..hehhe..

so guyz...same2 la kite fikirkan..mane yang baeik kite amek...mane yang da keruh rupe klabu taik hanjing tu buang2 and jauh2kan la...

renung2...selamat b'amal......

mmmuuaahhxx guyzz..MIZZ MEYMEY

5 comments:

  1. yg pasal gurl tuh mmg x leh blah...
    tampar je ramai2...
    mengong...

    ReplyDelete
  2. nobita sensei: ape yg setuju????

    ejat: setuju

    ReplyDelete
  3. begitu lah sikap manusia yg tidak bertimbang rasa.. huhu..

    ReplyDelete