Friday, January 21, 2011

DIA SUKA GADIS CANTIK....

ASSALAMUALAIKUM....
huhuh....aku suka entri ni....aku sgt2 suka..heheheh...dia suka gadis cantik..sape???da comfirm2 la lelaki...kalau perempuan suka gadis2 cantik ni...2 da lwan arus..nasib baek aku pown x jadi macam tu..hoho...entri ini di tulis atas dasar pengalaman....aku x suka camni...tapi xtaw la korang an...
ok....citernyer camni...

DIA SUKA GADIS CANTIK untuk jadi tatapan mata dia..tetapi...dia xde usaha untuk jadikan gadis tu cantik untuk dia...sekadar moral support...aku pown leh bagi as a friend...tapi mana lagi effort dia utk tgk gadis yang cantik duduk dpan mata die...ok la...contoh kat sini aku bagi...seorang awek yang selalu kena kritik ngn BFnyer terasa na jadi cantik lorh...takot bf lari konon2nyer....kalau dia kene kritik personally xpe..tapi depan orang ramai dan cukop2 terasa hati ngn bf die..tapi sanggup berubah utk bf die....syg sgt la 2 agaknyer.....

1 day dy pown cakap la hajat na jadi cantik kat pakwe dia..bf dia pown kate "aku mmg suka ko jadi cantik..xde la aku rase macam na jalan jauh2 je dari kau"awek ni pown sentap...kebetulan ade awek laen lalau dpan dorang and dress up cantek2...na gy klas je pown...bf die pantang tgk sampai jatuh rokok and lighter kat tangan...pas 2 kene sound lagi ngn bf die "ko xreti ke na dress up cam org dewase sikit...ni cam budak2 je..."hoh..makan dalam...ape x lawa sgt ke awek ni..ape salah die pkai jeans n t-shirt...dia orang yg simple..x suke pkai kasut...sliper mmg sentiase melekat kat kaki...even pegi times square pown dy pkai sliper...hoho...so dengan hati nekad die cube berubah sbb bf dy da cakap mcm 2...

start dari esoknyer die blaja pakai heels pegi kelas..melecet2 kaki tapi die x kisah...niat die na cantik utk bf dy..die blaja bli dress..pkai cumeil2...wat rambut lawa2...mekap cumeil2..dan die mmg totally berubah..dari sorang yang simple tetiba dy jadi bdak perempuan yang selame ni orang lain mmg x jangka dia leh jadi...tapi...sepanjang die melawakan diri die..bf di xde tolong sikit pown..

1 hari die saje2 na uji bf die n cakap die na buat rebonding...so die saje2 mintak dwet ngan bf die...suddenly bf die cakap "sejak bile pandai mintak duit ngn aku ni??"di sebabkan awek ni mmg t'kenal ngn gaye terus terang dy terus sound mamat 2 camni "kalau aku ade duit aku x mintak kau la...selama ni aku penah mintak duit ko ke...barang2 aku x penah sikit pown aku mintak duit dari ko la bile na beli...lainlah cam kau..na bli rokok sebatang pown bukak beg duit aku"...awek ni panas hati and x ckap byk..terus blik rumah x hiraukan pkwe die da...

kenape bf dy mesti b'kire...awek die na cantik untuk die....tapi die wat cmtu...even awek 2 da byk berubah pown masih ade yg x betowl kat mate die...ape salah awek 2..ni kisah benar ye...aku x tipu....

so for guyz jgn terase k...kalau korang bukan camtu jgn melenting..korang sendiri taw ade setengah2 kaum korang mmg b'perangai macam 2 kan....so aku tuju kat dorang yang b'perangai cam 2 lah...aku rase cara orang b'pakaian belum tentu dapat nilai jauh mane and matang mane seseorang 2 berfikir....kalo cantik2 tapi x reti na guna akal watpew...mana baek..mane buruk pown xtaw...xkan la na duduk lepak kat mapley pown na suh awek dress up cm na gy clubbing gak...x slah pown pkai track suit...jeans and tshirts...sbb trend 2 x lapuk dek zaman pown...lagi pown nampak sopan..dari pakai dress yang mmg nmpakkan awek cantik..skali pandang cantik...2 kali pandang da cm biacth da...

p/s: kalau na tengok gadis tu cantik untuk kita jangan kedekut untuk kasi die cantik...jangan lupa bagi moral support...jangan lupa puji dorang..2 motivasi untuk diri dorang dari situ da taw yang korang mmg sayang kat awek korang 2...

renung2....selamat b'amal...

mmuuaahhxx guyz..MIZZ MEYMEY

5 comments:

  1. aiissyhhhh,..dpt bf mcm 2,..awl2 ag dh bubye dh,..x ley simpan wat laki,.
    mintak dijauhkn la gan laki gitu,.

    p/s:awk2,..cter dlm blog awk best,..tp sikit juling mate nk bce sbb semue dlm 1 paragrph,..cube wat paragrph,..bru x terkeliru bji mate ni,.hehehehh,.(cdgn jerkk ni,.sory yerk),.=))

    ReplyDelete
  2. wah...thanx...hehe...
    cdngn yg baek

    ReplyDelete
  3. hehehehe,..
    d ad paragrpah dh,..nice,..bru best !! =))

    ReplyDelete
  4. hehe..cdngan yg baek sentiase di gunekan..

    ReplyDelete
  5. semua orang suka pada kecantikan..agama pun saran mcm 2..tp perangai kne cantik r seiring dgn kecantikan wajah =)

    mau shopping, boleh kunjungi kami =)

    ReplyDelete